متأسفانه مطالب زیادی در زمینه بقاء در طبیعت ایران ترجمه می شود و به سرعت در شبکه های اجتماعی و مجلات و … دیده می شود. خیلی از این دست مطالب ترجمه شده نه تنها مفید نیست بلکه چاقوی دولبه مرگ آوری برای طبیعت گردان ایرانی است.
- برای مثال تکنیک گرفتن آب از کاکتوس می باشد که از مطالب بقا در طبیعت آمریکا ترجمه شده است و وارد جامعه ایران شده و بومی ایران نیست!
وقتی شما یاد میگیرید که چطور کاکتوس در کویر هنگام گم شدن آب تهیه کنید و با اتکا به این مطلب به کویر می روید و ریسک حضور خود را به این بهانه که مهارت بقا را فراگرفتید بالا می برید، ندانسته ریسک مرگ آوری برای خود ایجاد کرده اید. زیرا در کل کویرهای ایران حتی یک گونه کاکتوس وجود ندارد و شما ریسک خود را با مهارتی بالا بردید که هنگام خطر نمی توانید از آن استفاده کنید و این باعث می شود هنگام نیاز به آب، نتوانید نیاز خود را تأمین کنید و …! در صورتی که اینجانب گیاه شور و اشنون و… که بومی ایران است و روش بومی تقطیر آن ها را در این مورد ارائه کردم که در تمام بیابان های ایران به وقور وجود دارد.
- مطلب پخش شده ای که می گوید از گوله پارافین در محیط کمپ برای دور کردن حیواناتی مانند جوجه تیغی که تخریب چادر و کمپ نکند استفاده کنید. اما در ایران به علت وجود مارهای فراوان طبیعت، بودن جوجه تیغی در کنار کمپ به علت شکار و تغذیه اش از مار مفید است. پس باید گوله نمک که جاذب جوجه تیغی است بگذارید و به بر عکس پارافین که دفع کننده آن است!
- مطالبی که بسیار در شبکه های اجتماعی پخش می شود که عیناً برایتان نقل می کنم:
“اگر زمانی در بیابان برهوتی گیر کردید، آن چه کارشناسان بقاء “قانون سه تایی ها” می نامند، به خاطر داشته باشید. شما می توانید ۳ دقیقه بدون هوا زنده بمانید، گرچه ما توصیه نمی کنیم این قانون را امتحان کنید.
در یک محیط خشن، یعنی در باد و بوران و برف شما سه ساعت را می توانید بدون سرپناه دوام آورید.
پس از ۳ روز شما نیاز به آب دارید و گرنه تلف می شوید و بالاخره شما می توانید ۳ هفته را بدون غذا سر کنید گرچه مسلما این سه هفته به شما خوش نخواد گذشت!
علیرغم این قانون احتمالاً سودمند، برخی از افراد ۸ تا ۱۰ روز هم بدون آب زنده مانده اند”
تحلیل مطلب: این مطلب برای طبیعت و کشور خاصی ارائه شده است و برای کشور ما کاربردی نیست. متأسفانه مطالب فقط ترجمه می شود و بومی سازی نشده و تحلیل و تغییر نیافته و به صورت خام در ایران پخش می شود. در باد و بوران بدون سرپناه گاهی شما کمتر از یکساعت و گاهی بیشتر از یک روز هم دوام خواهید آورد و این بستگی به شرایط دارد. اینکه شب یا روز است، ارتفاع شما چقدر است، چه فصلی از سال است و درجه هوا و تغییرات آن چگونه است.
اینکه پس از سه روز نیاز به آب دارید و تا ده روز بدون آب خواهید مرد که مفصل در این پاره مطلب گذاشتم. این سه روز مربوط به طبیعت اروپا می باشد و نه طبیعت ایران. شما که به کویر می روید و این مطلب را خواندید و ریسک خود را بالا می برید خطای بزرگی مرتکب شده اید و علت بسیار از مرگ ومیر طبیعت گردان (مرگ چند نفر در همین کویر مرنجاب) ایران همین مطالب غلط است.
راه حل چیست؟
فقط مطالبی که پس از ترجمه بصورت تخصصی و توسط متخصصین بقاء تحلیل شده و بومی سازی شده است را بپذیرید و یا مطالبی را که در باره بقاء به صورت بومی ارائه می شود و بر اساس گیاهان و جانوران جغرفیای بومی ایران است را مطالعه کنید و بر اساس پایه آن ها در ایران برنامه ریزی و سفر کنید.
عالی دمت گرم
سلام.وبسایت جامعی دارید.ممنون
سپاس از شما
سپاس از شما